Korona virus ja hieronta

Kaikki mitä pitää tietää koronan vaikutuksista hierontaan.

Tätä tekstiä päivitetään aktiivisesti. (Päivitetty 29.9 Sivun loppuosassa päivitys)

Korona virus tekstinen kuva

Kirjoitettu 12.3.20

Varotoimenpiteenä koronavirus -pandemian aikana pidän erityistä huolta siisteydestä sekä hygieniasta. Tästä syystä aikoja on nyt tuleville viikoille vähemmän saatavilla. Pidän jokaisen hieronnan jälkeen pidennetyn tauon, jolloin desinfioin/pesen hoitotilat ja hieronnassa käyttämäni tavarat.

Näin jokainen voi edelleen turvallisin mielin käydä luonani hieronnassa.

Muistuttaisin kaikkia asiakkaitani myös pitämään huolta, ettei tule flunssaisena hierontaan. Mikäli sinä tai läheisesi olette vierailleet lähiaikoina ulkomailla, odotathan 14vrk ennen hoitoon tulemista.


Kuinka toimitaan hieronnoissa:

  • Käsien pesu ennen ja jälkeen hieronnan
  • Pinnat, joita asiakkaat koskevat pestään kertakäyttöliinalla ja desinfioidaan aina hierontojen välissä. Esim ovenkahvat, hanat, pöydän pinta.
  • Hierontapöytä ja kasvotyyny pestään ja desinfioidaan heti perään. Kasvotyynyn päällä pidetään kasvosuojaliinaa, jotta vältytään turhalta kasvojen kosketukselta pehmusteeseen.
  • Hieronnassa käytetyt välineet pestään ja desinfioidaan hierontojen välissä.
  • Vesilasit ojennetaan suoraan asiakkaalle.
  • Yskimistä ja aivastelua vältetään toimitiloissa – suojataan kasvot yskiessä ja aivastellessa.

Kirjoitettu 17.3.20

Päivitystä: En ole sulkemassa oviani, eli hierontaan pääsee edelleen. Seuraan kokoajan koronavirus tilannetta aktiivisesti ja teen tarpeen vaatiessa muutoksia.

Tampereen toimipisteellä olen vähentänyt työpäiviä ja siirtänyt niitä Nokialle kotiini. Todennäköisesti seuraavan parin viikon aikana teen päätöksen suljenko Tampereen toimitilat pandemian ajaksi, koska en pysty turvaamaan asiakkaitteni terveyttä toimitilojeni ulkopuolella, joten Nokian kotipiste on tällä hetkellä riskittömämpi vaihtoehto hierontoja varten.

Joitakin peruutuksia on tullut syystä ja toisesta, joten aikoja löytyy nyt myös lähipäiville. Pidän hierontojen välit isoina, jotta kerkeän siivoamaan hoitotilat ja hieronnassa käyttämäni tavarat tehostetusti. Eli myös hoitoaikoja on vähemmän jokapäivälle.

Kehotan kaikkia riskiryhmään kuuluvia harkitsemaan, onko tarvetta tulla parin viikon sisällä hierontaan, kun seuraamme mihin suuntaan Suomen tilanne on menossa. Tämä jää siis jokaisen omalle vastuulle tehdä päätös hierontaan tulosta.

Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä tai soita!
Pidetään huolta toisistamme ❣️


Kirjoitettu 23.3.20

Vaikka Pirkanmaalla koronan osalta tilanne on edelleen rauhallinen, HUS:lla todetaan kokoajan uusia tartuntoja ja uskon, että luvut eivät ole laskemassa vielä pitkään aikaan.

Tästä syystä olen päättänyt sulkea ajanvarauksen Tampereen osalta ja viimeinen työpäivä Fressi Sykkeellä on pe 3.4. Tauko tulee kestämään ainakin 2vk.

Nokian toimipisteellä hieronnat jatkuvat. Kuitenkin rajaan yhdessä päivässä hierottavien asiakkaiden määrän 3, jotta kontaktien määrä päivässä pysyisi pienenä. Tämä tulee jonkun verran vaikuttamaan talouteeni, joten jos haluat tukea toimintaani varaa 15min pidempi hieronta, kuin ensiksi ajattelit.

Jos sinulla on sarjakortti ja asut Tampereen toimipistettä lähempänä, eikä sinulla ole mahdollisuutta tulla Nokialle hierontaan, olethan yhteydessä, niin lisätään sarjakorttiisi lisäaikaa.

Pysykää terveinä ja välttäkää turhaa liikkumista väenpaljoudessa, jotta helpotamme sairaaloissa työskentelevien päiviä tulevina vaikeina aikoina.


Kirjoitettu 8.4.20

Ensi viikosta eteenpäin rajaan yhdessä päivässä hierottavien asiakkaiden määrän kahteen. Tämä tulee entisestään vaikuttamaan talouteeni, joten jos haluat tukea toimintaani, varaa 15min pidempi hieronta, kuin ensiksi ajattelit.

Asiakkaideni turvallisuus sekä koronaviruksen leviämisen estäminen ovat etusijalla, joten tämä toimenpide on välttämätön. Haluan kuitenkin mahdollistaa asiakkailleni hierontaan tulon mahdollisimman pitkään, joten tiputan asiakasmääriä asteittain tartuntojen lisääntyessä


Kirjoitettu 29.4.20

Ensi viikosta nostan asiakasmäärän taas kolmeen per päivä. Kun korona tartunnat taas lisääntyvät vähennän asiakasmäärän.

Tampereen toimipiste pysyy ainakin vielä pari viikkoa suljettuna. Näillä näkymin aloitan toimintani taas Tampereella touko-/kesäkuun vaihteilla.


Kirjoitettu 26.5.20

Ensi viikosta eteenpäin otan asiakkaita taas normaalisti. Puolen tunnin tauot asiakkaiden välillä pysyvät ja hygieniasta pidetään edelleen hyvää huolta.

Olethan huomannut, että Tampereen toimipiste aukeaa taas 1.6.20.


Kirjoitettu 10.8.20

Ikävä kyllä tällä hetkellä näyttää pahasti siltä, että toinen vaihe koronavirus tartunnoissa alkaa, joten muistuttaisin kaikkia asiakkaitani hygienian tärkeydestä. Koitetaan jaksaa tsempata vaikka kaikki meistä ovat varmasti jo kyllästyneitä tähän virukseen.

💥Muistathan ettet tule hierontaan kipeänä.
💥Pesethän kätesi ennen ja jälkeen hieronnan. Käsidesit löytyvät myös vastaanotoilta.

Pidän edelleen parhaani mukaan huolta siisteydestä ja taruntojen lisääntyessä taas venytän tauot puoleen tuntiin. Tämä viikko mennään ainakin vielä 15min tauoilla.

Mukavaa alkanutta viikkoa,
ja pysytään terveinä!

❤️ TMI Nea Piiroinen


Kirjoitettu 29.9.20

Ensi viikosta eteenpäin varattujen hierontojen välille tulee taas pidennetyt puolen tunnin tauot. Aikaisemmin tehdyt varaukset pysyvät ennallaan.


Kirjoittettu 24.11.20

‼️ HUS:n alueella koronavirus leviää ja alueella tehdään rajoituksia.Tampereella ja Nokialla tilanne näyttää vielä hyvältä eli suurempia muutoksia ajanvarauksessa ei tapahdu. Tarkkailen kuitenkin tilannetta ja tarvittaessa vähennän päivittäistä asiakasmäärää.

Jos perheessäsi joku sairastuu ja sinulla on varattuna hieronta-aika, lykkääthän hierontaan tuloa kunnes saatte varmistettua, ettei kyseessä ole koronavirus.

Pysytään terveinä,Tmi Nea Piiroinen ♥️


Kirjoitettu 12.3.21

‼️ Tampereella näyttäisi siltä, että koronaviruksen leviäminen on kiihtymässä. Tänään oli myös tullut lehtiin ilmoitus, että su 7.3 Fressi Sykkeellä on voinut altistua koronalle. Onneksi en ollut tuolloin töissä 😊

Jokatapauksessa varotoimenpiteenä suljen Fressi Sykkeen toimitilat huhtikuun alussa, mutta jatkan työntekoa Nokialla. Alustavasti tämä tulisi kestämään 2vk.

Olen yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joilla on varattuna aika huhtikuulle Tampereen toimipisteelle.

Jos valtio päättää, että myös yksityiset kuntosalit suljetaan, niin voi olla että joudun pitämään tilan pidempään suljettuna.

Muistutuksena vielä kaikille:

Jos perheessäsi joku sairastuu ja sinulla on varattuna hieronta-aika, lykkääthän hierontaan tuloa kunnes saatte varmistettua, ettei kyseessä ole koronavirus.

Pysytään terveinä,

Tmi Nea Piiroinen ♥️

Vastaa